fbpx

Kuidas sündis kodurestoran ”kirss toidul”

Täiustades üksteist on nad tiimina koos nagu sool ja pipar.

Pärnus, Vana-Rääma tupiktänava lõpus asuv Koduresto Kirss Toidul hoovi sattudes võid avastada, et oled Pärnu linna asemel sattunud hoopis looduskaunisse ja erilisse paika. Lisaks imeilusale haljastusele ja loodusele on pilku püüdmas kodurestorani uusim toidu nautimise elamus – Domelor.
Augusti lõpust alates algab Kirss Toidul uus hooaeg, kuid seekord on hooaeg veidi teistsugune. Nimelt on nende hoovis ilutsemas nagu varasemalt juba mainitud – Domelor. Domelor on 360 kraadi vaatega “aiamaja”, mis pakub võimalust väljas olemise hooaega pikendada lausa 4 kuu võrra. Tänu soojuslambile ning Domelori 1/4 suletavatele ustele on võimalik ka sügisel või isegi talvel mõnusalt hoovis einestada kas kahekesi või seltskonnaga.

Kuidas sündis kodurestoran?

Kirss Toidul omanikud Tanel ja Evely ostsid endale Pärnusse maja mitu aastat tagasi. Maja ja selle ümbrus meeldis neile esimesest hetkest alates ning nad otsustasid seda ilu hakata pakkuma ka teistele läbi hea toidu ja mõnusa olemise, nende enda kodus. Kodurestorani Kirss Toidul hooaeg kestab augusti lõpust kuni jaanipäevani. Seega on see suurepärane põhjus külastamaks Pärnut just talvisel hooajal. Suveperioodil kolib perekond hoopiski Saaremaale ja maja saavad soovijad endale rentida koos kogu ilu ja võluga, mis Pärnu linna erilisel kodul pakkuda on.

Kirss Toidul omaniku Taneli sõnul tuli idee kodurestorani teha abikaasa Evely poolt. Kuigi Tanel ise on aastaid olnud profi kokk, tuli Evelyl sellegipoolest Taneli veenmiseks vaeva näha. Tanel oli idee tekkimise hetkel Viljandis ning kui ta koju tagasi tuli oli Evelyl valmis juba kodurestorani käivitamiseks vajalik analüüs, koduleht, nimi ja slideshow, et Tanelit ideega kaasa meelitada. Algselt oli kodurestorani nimeks Kirss Tordil, kuid pagariäri pere siiski ei plaaninud. Kui Evely väike oli, siis tema isa andis preemiaks alati jäätist topelt kirssidega ning sellest on tulnud sõna Kirss.
Kodurestorani idee tuli Vietnami reisil olles, kus nad kohtusid kohalikega, kes pakkusid samuti kodutoitu. Neid inspireeris Vietnami inimeste puhul see armastus, mis nad toidu tegemisse panid. Olenemata sellest, et toitu valmistati sisuliselt põrandal. Sellest inspiratsiooni saanud perekond tahtis pakkuda paremat elamust ja sellest hetkest peale on nad kodurestorani pidevalt edasi arendanud. Tänaseks on nende tähtsamad külalised olnud presidendid Kersti Kaljulaid ja Alar Karis.

Kodurestoranis pakutakse pere enda lemmikuid toite. Kes varem ei ole neid külastanud siis perekond pakub klassikuid: nende maja pöff, õrnsuitsulõhe või aurukoha. Toitude puhul on perekond loov ning pidevalt tehakse muudatusi retseptides. Taneli ja Evely sõnul teevad nad kõike ning neile meeldib ja lisavad omalt poolt vürtsi juurde.
Kirss Toidul omanike Evely ja Taneli puhul on kõige inspireerivamaks nende avatus ning see, kuidas nad on oma unistused teoks teinud ja oodanud enda ellu, ilma tagant kiirustamata, just seda õiget asja. Olgu selleks ägeda kodurestorani loomine, suurepärase asukohaga maja ostmine või pikalt sobiva grillmaja lahenduse otsimine, kuniks tuli nende juurde Domelor.

“Kui mingi asi Sinu ellu tuleb ja sellega on kerge vee voolamine, siis see õige”

“Asjad ei tule alati sellisel viisil nagu algselt oled mõelnud. Tuleb usaldada elu”